Σε συνέχεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της επικράτειας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους συνανθρώπους μας είναι Ώρα για Έργο, Ώρα για το δικό μας Έργο, να στηρίξουμε τους ασφαλισμένους μας που επλήγησαν και βιώνουν δύσκολες ώρες. Μάθετε περισσότερα εδώ.

flow

Συχνές ΕρωτήσειςΣτην εφαρμογή ERGO forMe έχουν πρόσβαση όλοι οι ιδιώτες – φυσικά πρόσωπα, εφόσον έχουν τουλάχιστον ένα ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην ERGO, σε έναν από τους κλάδους Αυτοκινήτου, Κατοικίας, Επιχείρησης, Σκάφους, Αστικής Ευθύνης, Ταξιδιωτικής Ασφάλισης ή Προσωπικού Ατυχήματος. Για να κάνετε την εγγραφή σας στην εφαρμογή, πατήστε εδώ. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην εγγραφή σας στην εφαρμογή, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών εδώ.

Για να εξοφλήσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας online, μέσα από την εφαρμογή ERGO forMe, πατήστε το κουμπί «Online πληρωμή», το οποίο είναι ενεργό στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας εφόσον εκκρεμεί κάποια οφειλή.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να καλέσετε την Οδική βοήθεια για το όχημά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ERGO forMe μέσω της επιλογής «Οδική Βοήθεια». Αφού επιλέξετε τη βλάβη του οχήματός σας, η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα και γρήγορα το σημείο στο οποίο βρίσκεστε, μέσω του GPS του κινητού τηλεφώνου σας (smartphone). Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την πορεία του γερανού και να ενημερώνεστε για τον ακριβή χρόνο που θα χρειαστεί για να έρθει στο σημείο.

Για να ενημερωθείτε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την ERGO, πατήστε εδώ.

Θα χρειαστεί να μας το δηλώσετε άμεσα, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του ρυμουλκούμενου, ώστε να το ασφαλίσουμε με νέο συμβόλαιο.

Θα χρειαστεί να υποβάλετε νέα αίτηση ασφάλισης, προσκομίζοντας τη νέα άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας και να ζητήσετε την ακύρωση του ασφαλιστηρίου που κάλυπτε το παλιό σας όχημα. Θα σας επιστρέψουμε άμεσα όσα ασφάλιστρα υπολείπονται από το παλιό σας συμβόλαιο.

Εφόσον έχετε συμβόλαιο σε ισχύ από εμάς, το μόνο που χρειάζεται είναι να μας ζητήσετε την έκδοση της "πράσινης" κάρτας σας και να μας ενημερώσετε εάν θα ταξιδέψετε σε χώρα εντός ή εκτός Ε.Ε * Η κάρτα σας μπορεί να εκδοθεί άμεσα μέσω της εφαρμογής ERGO forMe.

Θα χρειαστεί να ακυρώσετε το συμβόλαιό σας. Σε περίπτωση πώλησης ασφαλισμένου οχήματος, η ακύρωση του ασφαλιστηρίου είναι εφικτή μόνο με την προσκόμιση αντιγράφου της νέας άδειας κυκλοφορίας ή με επιστολή-καταγγελία (την οποία μπορείτε να λάβετε ηλεκτρονικά από εμάς). Η επιστολή πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον αναφερόμενο στο ασφαλιστήριο λήπτη της ασφάλισης ή ασφαλισμένο, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του από αρμόδια Δημόσια Αρχή.

Χρειαζόμαστε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας, το δίπλωμα οδήγησης του κυρίως οδηγού και το έντυπο αναγκών πελάτη. Εάν το όχημα είναι φορτηγό, χρειαζόμαστε και την πίσω όψη της άδειας κυκλοφορίας, όπου αναγράφεται το μεταφερόμενο προϊόν του.

Η πληρωμή των ασφαλίστρων μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
 1. Πληρωμή στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή σας
 2. Πληρωμή μέσω ΔΙΑτραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ)
 3. Ηλεκτρονική Πληρωμή με Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα μέσω του «ERGO Premium Pay» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα ή μέσω της εφαρμογής ERGO forMe
 4. Ενεργοποίηση Πάγιας Εντολής σε Πιστωτική Κάρτα
 5. Ενεργοποίηση Πάγιας Εντολής σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

Το συμβόλαιο ενεργοποιείται την ώρα της πληρωμής του και ισχύει από τότε εάν η έναρξη είναι σημερινή, διαφορετικά από τις 12.00 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Οι κυριότερες είναι: το μοντέλο του οχήματος, οι ίπποι του, το έτος κατασκευής του, ο ΤΚ κίνησης του οχήματος, το έτος γέννησης του οδηγού και το έτος έκδοσης του διπλώματός του.

Ναι, λαμβάνετε στο αυτοκίνητό σας έκπτωση 15%, εάν έχετε στο ονομά σας άλλο συμβόλαιο στον κλάδο Ζωής ή Περιουσίας.

Ναι, δικαιούστε έκπτωση οικογένειας 5% στο δεύτερο συμβόλαιο αυτοκινήτου, που είναι στο δικό σας όνομα ή σε μέλος της οικογένειάς και 10% έκπτωση στο τρίτο όχημα που ασφαλίζεται κοντά μας στο όνομά σας ή στην οικογένειά σας. Η οικογένεια ορίζεται από τα άτομα που εμφανίζονται στο ίδιο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Νέους οδηγούς είτε όσο αφορά το δίπλωμα (το δίπλωμά τους να μην έχει κλείσει έτος από την ημερομηνία έκδοσής του), είτε όσο αφορά την ηλικία τους (οδηγοί κάτω των 23 ετών ανεξάρτητα με το πόσα χρόνια έχουν δίπλωμα).

1. Νομική προστασία αποζημιώσεων

Διεκδικήσεις (εξώδικες ή δικαστικές) από τον προκαλέσαντα τη ζημία και την ασφαλιστική του εταιρεία.

2. Νομική προστασία ποινικών υποθέσεων

Υπεράσπιση (απόκρουση ποινικών κατηγοριών) σε όλα τα Ποινικά Δικαστήρια (Πταισματοδικεία, Μονομελή και Τριμελή Πλημμελειοδικεία, Εφετεία), σε περιπτώσεις τραυματισμού ή θανάτωσης από αμέλεια ή παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.

Υπεράσπιση (απόκρουση ποινικών κατηγοριών) σε όλα τα Ποινικά Δικαστήρια (Πταισματοδικεία, Μονομελή και Τριμελή Πλημμελειοδικεία, Εφετεία), σε περιπτώσεις τραυματισμού ή θανάτωσης από αμέλεια ή παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.

Η οδική βοήθεια σας καλύπτει για οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης συμβεί στο όχημά σας. Η Βοήθεια Ατυχήματος καλύπτει τη καταγραφή ατυχήματος και τη μεταφορά του οχήματος λόγω ακινητοποιήσης από ατύχημα σε τόπο της επιλογής σας (εφόσον είναι εφικτό).

Καλείτε την Οδική βοήθεια στο 2106504022 . Εναλλακτικά, μπορείτε να την καλέσετε και μέσω της εφαρμογής ERGO forMe.

Να δηλώσετε το συμβάν στην αρμόδια αρχή, αστυνομία ή πυροσβεστική. Να κάνετε δήλωση στην Βοήθεια Ατυχήματος, καλώστας στο 2106504022, το συντομότερο από την ημερομηνία του συμβάντος.

Καλύπτουμε τα έξοδα ενοικίασης αυτοκινήτου ίσης ή μικρότερης ιπποδύναμης με το δικό σας, εφόσον έχετε υποβάλει μήνυση κλοπής στην αρμόδια αστυνομική αρχή. Το ασφαλιστήριό σας θα πρέπει να έχει την κάλυψη «Ενοικίαση αυτοκινήτου συνεπεία Ολικής Κλοπής».

Σας καλύπτει το κόστος αντικατάστασης και τοποθέτησης των νέων σας κρυστάλλων σε οποιοδήποτε συνεργείο, συνεργαζόμενο ή της επιλογής σας, μέχρι το ποσό των 1.500€.

Αποζημιώνεστε για τις υλικές ζημιές του αυτοκινήτου σας από την εταιρεία μας, εφόσον έχετε στο συμβόλαιό σας την κάλυψη «Υλικές Ζημιές από Ανασφάλιστο Όχημα». Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τη διαδικασία εμπλοκής με το Επικουρικό Κεφάλαιο. Προϋπόθεση είναι η υπαιτιότητα του ανασφάλιστου οδηγού να αποδεικνύεται από δημόσιο έγγραφο (π.χ. Δελτίο Συμβάντων της Αστυνομίας ή ποινική δικογραφία) είτε υπεύθυνη δήλωση του υπαιτίου.

Είναι μια συμφωνία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών, μέσω της οποίας η καταβολή της αποζημίωσής σας γίνεται από την ασφαλιστική σας (σε περίπτωση που το ατύχημα δεν προκλήθηκε από δική σας υπαιτιότητα) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το έντυπο Φιλικού Διακανονισμού καλώντας τη Βοήθεια Ατυχήματος στο 2106504022. Διαβάστε περισσότερα για τον φιλικό διακανονισμό.

Καλείτε άμεσα τη Βοήθεια Ατυχήματος στο 2106504022 και δηλώνετε το ατύχημα. Η Βοήθεια Ατυχήματος λειτουργεί 24/7.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία "Πρεσβευτής του Πελάτη", είτε μέσω email στο ca@ergohellas.gr είτε συμπληρώνοντας την ξεχωριστή φόρμα παραπόνων στην ιστοσελίδα της ERGO.

Καλείτε την Οδική βοήθεια στο 2106504022, η οποία λειτουργεί 24/7.

Καλείτε την Ανοιχτή Γραμμή Υγείας στο τηλέφωνο 2161009990, εφόσον έχετε ατομικό ασφαλιστήριο ή στο 2163002220 εφόσον έχετε ομαδικό ασφαλιστήριο.

Καλείτε τη Βοήθεια Ατυχήματος στο 2106504022, η οποία λειτουργεί 24/7.

Kαλείτε στο 2103705300, εφόσον επιθυμείτε να συνομιλήσετε με εκπρόσωπό μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ERGO.

Τα προγράμματα ERGO HEALTH CARE παρέχονται σε άτομα ηλικίας 30 ημερών - 60 ετών (με την προϋπόθεση ότι διαμένουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο).

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να ασφαλιστείτε μόνο εσείς, με ένα δικό σας ατομικό ασφαλιστήριο, ή να ασφαλίσετε ως εξαρτώμενα μέλη στο δικό σας ασφαλιστήριο, άτομα της οικογένειάς σας, όπως ο/η σύζυγος ή τα παιδιά σας (έως 4 τέκνα).

Σε περίπτωση προγραμματισμένης ή ημερήσιας νοσηλείας, θα πρέπει να καλέσετε στην Ανοιχτή Γραμμή Υγείας στο τηλέφωνο 2161009990 εφόσον έχετε ατομικό ασφαλιστήριο ή στο 2163002220 εφόσον έχετε ομαδικό ασφαλιστήριο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ανοιχτή Γραμμή Υγείας στο τηλέφωνο 2161009990 εφόσον έχετε ατομικό ασφαλιστήριο ή στο 2163002220 εφόσον έχετε ομαδικό ασφαλιστήριο.

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε συμβεβλημένους γιατρούς ή διαγνωστικά κέντρα της AFFIDEA, αφού πρώτα επικοινωνήσετε με την Ανοιχτή Γραμμή Υγείας στο τηλέφωνο 2161009990 εφόσον έχετε ατομικό ασφαλιστήριο ή στο 2163002220 εφόσον έχετε ομαδικό ασφαλιστήριο.

Πριν τη λήξη της ασφαλιστικής περιόδου, λαμβάνετε το ειδοποιητήριο πληρωμής στη διεύθυνση αλληλογραφίας που μας έχετε δηλώσει. Στο ειδοποιητήριο ενημερώνεστε για το ασφάλιστρο που θα ισχύσει τη νέα ασφαλιστική περίοδο. Εφόσον εξοφλήσετε εμπρόθεσμα το ασφάλιστρο, ενεργοποιείται η ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή ή να αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας στο email της εταιρείας ergo@ergohellas.gr.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή ή να αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας στο email της εταιρείας ergo@ergohellas.gr. Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε σχετικά με τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητο να αποσταλούν για τις επιθυμητές αλλαγές.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή ή απευθείας με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 2103705300.

Οι διαθέσιμοι τρόποι εξόφλησης του ασφαλιστηρίου σας είναι οι εξής:
 • Πληρωμή μέσω ΔΙΑτραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ) με τη χρήση του ειδικού κωδικού πληρωμής ΔΙΑΣ που αναγράφεται στο έντυπο «Ειδοποίηση Πληρωμής Ασφαλίστρων» που λαμβάνετε. Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε από τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ.
 • Ηλεκτρονική Πληρωμή με Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα μέσω του «ERGoPremium Pay» με τη χρήση του ειδικού κωδικού πληρωμής ΔΙΑΣ. Η εξόφληση των ασφαλίστρων μπορεί να γίνει είτε με χρήση Χρεωστικής κάρτας (εφάπαξ), είτε Πιστωτικής Κάρτας, παρέχοντας έως και 3 άτοκες δόσεις, χωρίς καμία επιβάρυνση.
 • Πάγια εντολή σε Τραπεζικό Λογαριασμό
 • Πάγια εντολή σε Πιστωτική Κάρτα
 • Ταχυπληρωμή μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ) με τη χρήση του προτυπωμένου εντύπου ταχυπληρωμής που είναι ενσωματωμένο στο έντυπο «Ειδοποίηση και απόδειξη πληρωμής ασφαλίστρων».
 • Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές: η πληρωμή πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της εταιρείας.

 1. Μπορείτε να ορίσετε πάγια εντολή μέσω της εταιρικής μας ιστοσελίδας στην ενότητα «Τρόποι Πληρωμής Ασφαλιστηρίων - Ενεργοποίηση Πάγιας Εντολής σε Πιστωτική Κάρτα».
 2. Μπορείτε να ορίσετε πάγια εντολή στην τράπεζα σας- μέσω υποκαταστήματος ή internet banking. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει χρήση του κωδικού πάγιας εντολής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων που λαμβάνετε.

Τα ποσοστά κάλυψης και ο τρόπος κάλυψης των αναγνωριζομένων εξόδων νοσηλείας, διαφέρουν αναλόγως του αν νοσηλευτείτε σε Συμβεβλημένο ή μη Νοσοκομείο ή αν νοσηλευτείτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και αναλόγως σε ποια χώρα του εξωτερικού θα νοσηλευτείτε.

 1. Σε περίπτωση Νοσηλείας σε Συμβεβλημένο Νοσηλευτήριο και εφόσον η νοσηλεία σας καλύπτεται σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου σας, η εταιρεία μας αναλαμβάνει την απευθείας αποπληρωμή των αναγνωρισμένων εξόδων, μετά την αφαίρεση του Εκπιπτόμενου ποσού που ορίζει το συμβόλαιο σας. Συμβεβλημένο θεωρείται κάθε Νοσηλευτήριο με το οποίο η Εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας. Τα αναγνωριζόμενα Έξοδα καταβάλλονται απευθείας από την Εταιρεία, προς το Συμβεβλημένο Νοσοκομείο. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να καθορίζει και να αναπροσαρμόζει οποτεδήποτε τον κατάλογο των Συμβεβλημένων Νοσοκομείων, χωρίς υποχρέωση προειδοποίησης.
 2. Σε περίπτωση Νοσηλείας σε Μη Συμβεβλημένο Νοσηλευτήριο και εφόσον το πρόγραμμα ασφάλισής σας παρέχει κάλυψη και σε μη συμβεβλημένο νοσηλευτήριο, πληρώνετε εσείς όλα τα έξοδα και στη συνέχεια μας προσκομίζετε τα πρωτότυπα αποδεικτικά δαπανών και τα σχετικά ιατρικά έγγραφα της νοσηλείας σας στη διεύθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 173, Νέα Σμύρνη 171 21, υπόψιν Διεύθυνσης Αποζημιώσεων Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας.
Εφόσον, κατόπιν αξιολόγησης του περιστατικού, καλύψουμε τα έξοδα νοσηλείας σας, για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνουμε υπόψη ό,τι ισχύει στην περίπτωση νοσηλείας σας, όπως το ποσοστό συμμετοχής, η θέση νοσηλείας σας, οι αμοιβές των θεραπόντων ιατρών, το εκπιπτόμενο ποσό, η συμμετοχή άλλου φορέα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους όρους του ασφαλιστηρίου σας. Το ποσό της αποζημίωσης κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό που μας έχετε δηλώσει.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να μας στείλετε για να κάνουμε τον έλεγχο του περιστατικού νοσηλείας σας είναι κατά κανόνα τα παρακάτω:
 • Δήλωση Ατυχήματος - Ασθενείας.
 • Εισιτήριο – Εξιτήριο.
 • Φάκελος Νοσηλείας (ιστορικό νοσηλείας, καρτέλα Ιατρικών & Νοσηλευτικών οδηγιών, πρακτικό χειρουργείου, πορίσματα εξετάσεων, καρτέλα φαρμάκων κ.λ.π.).
 • Πρωτότυπα Τιμολόγια Νοσοκομείου και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ιατρών.
 • Πρωτότυπα Τιμολόγια Ειδικών Υλικών.
 • Πορίσματα εξετάσεων - προ νοσηλείας, που διέγνωσαν την πάθηση.
Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να σας ζητήσει, οποιοδήποτε ιατρικό έγγραφο ή/και γνωματεύσεις ιατρού της επιλογής της Εταιρείας, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αξιολόγηση του περιστατικού νοσηλείας.

Σε περίπτωση που απευθυνθείτε για την ίδια Νοσηλεία και σε άλλον Ασφαλιστικό Φορέα (ιδιωτική ή κοινωνική ασφάλιση, ταμείο υγείας κ.λ.π.) και ο φορέας αυτός καλύψει ένα μέρος των εξόδων νοσηλείας σας, τότε η Εταιρεία σας καταβάλει:
 • το ποσό των Αναγνωριζομένων Εξόδων που δεν κάλυψε ο άλλος Ασφαλιστικός Φορέας και επιπλέον
 • Bοnus (μπόνους) Συμμετοχής Άλλου Ασφαλιστικού Φορέα.
Σε περίπτωση που απευθυνθείτε για την ίδια Νοσηλεία και σε άλλον Ασφαλιστικό Φορέα (ιδιωτική ή κοινωνική ασφάλιση, ταμείο υγείας κ.λ.π.) και ο φορέας αυτός καλύψει κατά εκατό τοις εκατό (100%) το σύνολο των δαπανών νοσηλείας, τότε η Εταιρεία σας καταβάλει:
 • Ημερήσιο Επίδομα Νοσηλείας και επιπλέον,
 • Χειρουργικό Επίδομα, εάν υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της Νοσηλείας.

Αυτοκίνητο - Επαγγελματικό Αυτοκίνητο - Κατοικία - Εκμίσθωση Κατοικίας - Σκάφος Αναψυχής - Οικογένεια - Φυσικό Πρόσωπο - Κάτοχος Ασφαλιστηρίων - Οδηγός Αυτοκινήτου - Οδηγός - Ελεγκτής ΟΣΥ - Οδηγός Σκάφους Αναψυχής - Διαχειριστής Πολυκατοικίας - Δημόσιος Υπάλληλος - Ένστολος - Λογιστής / Φοροτεχνικός - Μέλη Δ.Σ. - Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής - Ιατρός - Αγρότης - Επιχείρηση.

Με την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης αποζημιώνεται η ζημιά που έχει προκαλέσει ο ασφαλισμένος σε τρίτο. Με τη Νομική Προστασία καταβάλονται οι δαπάνες για τη διεκδίκηση των απαιτήσεων του ασφαλισμένου κατά του υπαίτιου τρίτου, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για την ποινική υπεράσπιση.

Με τη μήνυση καταγγέλλουμε μία εγκληματική πράξη, που έγινε σε βάρος μας (λ.χ. εξύβριση, απειλή, σωματική βλάβη κ.λ.π.) ή και σε βάρος άλλων. Σκοπός της μήνυσης είναι να τιμωρηθεί ο δράστης μίας άδικης πράξης, σύμφωνα τον Ποινικό Κώδικα και όχι η οικονομική αποκατάσταση του θύματος. Αυτός ο οποίος υποβάλλει την μήνυση ονομάζεται μηνυτής και αυτός κατά του οποίου στρέφεται μηνυόμενος. Με την αγωγή, η οποία απευθύνεται στα πολιτικά – αστικά δικαστήρια και όχι στα ποινικά, ζητείται η καταβολή αποζημίωσης. Οι αγωγές βέβαια δεν έχουν πάντα οικονομικό αντικείμενο, όπως λ.χ. η αγωγή με την οποία ζητείται η αναγνώριση κάποιου δικαιώματος, αλλά στοχεύουν πάντα στην ικανοποίηση ιδιωτικών-αστικών δικαιωμάτων. Αυτός που ασκεί την αγωγή ονομάζεται ενάγων και αυτός κατά του οποίου στρέφεται ονομάζεται εναγόμενος. Στην πράξη συνηθίζεται να ασκούνται παράλληλα, τόσο η αγωγή όσο και η μήνυση, λ.χ. σε περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμησης, όπου το ποινικό δικαστήριο αποφασίζει αν τελέστηκε το έγκλημα και ποια ποινή θα επιβληθεί, ενώ το αστικό καθορίζει το ύψος της τυχόν αποζημίωσης για ηθική βλάβη κ.λ.π.

Φυσικά. Η ζημία μπορεί να αναγγελθεί μετά τη διάρκεια της ασφαλιστικής περιόδου που προβλέπεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σε μία τέτοια περίπτωση η ERGO παρέχει ασφαλιστική κάλυψη (πληρωμή δικαστικών δαπανών, αμοιβές δικηγόρου κ.λ.π.) μέχρι το πέρας της υποθέσεως ανεξάρτητα από το αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανανεωθεί.

Το ασφαλιστικό ποσό που έχει οριστεί για κάθε πρόγραμμα, έχει υπολογισθεί με βάση το ύψος των δικαστικών δαπανών που μπορεί να προκύψουν για κάθε ασφαλιστική περίπτωση. Ασφαλιστικό ποσό είναι: το ανώτατο όριο ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρείας για την κάλυψη των δικαστικών δαπανών που θα προκύψουν για κάθε γεγονός.

Ανάλογα με το πρόγραμμα, δίνεται και η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ασφαλισμένος πέραν του ασφαλίστρου που θα χρειαστεί να καταβάλλει για την εξόφληση του συμβολαίου του, δε συμμετέχει σε καμία δικαστική δαπάνη.

Βάσει των όρων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ο πελάτης έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής δικηγόρου.

Αναγγελία ζημίας είναι η διαδικασία με την οποία ο ασφαλισμένος ενημερώνει την ασφαλιστική εταιρεία για το γεγονός το οποίο έχει λάβει χώρα και για το οποίο επιθυμεί την ασφαλιστική του κάλυψη

 • Τις αμοιβές του Δικηγόρου, που έχει το δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα ο ασφαλισμένος για το χειρισμό της υπόθεσής του.
 • Τις αμοιβές των Δικαστικών Επιμελητών.
 • Τα δικαστικά έξοδα για τη διεξαγωγή της δίκης.
 • Τις νόμιμες αποζημιώσεις μαρτύρων και Πραγματογνωμόνων που έχουν κλητευθεί ή διοριστεί από το δικαστήριο.
 • Τα έξοδα εκτελέσεως δικαστικών αποφάσεων (εκτός από τις δαπάνες εκείνες που από τη φύση τους δεν είναι δικαστικές).
 • Τη δικαστική δαπάνη του αντιδίκου, εφόσον έχουν επιδικαστεί σε βάρος του ασφαλισμένου.

Η ασφαλιστική σύμβαση λύεται στη λήξη της συμφωνημένης διάρκειάς της ή και με έγγραφη καταγγελία εκ μέρους του λήπτη της ασφάλισης (συμβαλλόμενου), στις περιπτώσεις έλλειψης του κινδύνου, σπουδαίου λόγου, καθώς και στις ειδικές περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 8 του Ν. 2496/97, περιλαμβανομένης της άσκησης του δικαιώματος εναντίωσης εκ μέρους του λήπτη της ασφάλισης.

Η πληρωμή των ασφαλίστρων μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
 1. Πληρωμή στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή σας
 2. Πληρωμή μέσω ΔΙΑτραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ)
 3. Ηλεκτρονική Πληρωμή με Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα μέσω του «ERGO Premium Pay» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα ή μέσω της εφαρμογής ERGO forMe
 4. Ενεργοποίηση Πάγιας Εντολής σε Πιστωτική Κάρτα
 5. Ενεργοποίηση Πάγιας Εντολής σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει από τη συμφωνημένη ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί και αναγράφεται στο ασφαλιστήριο, εφόσον έχουν καταβληθεί τα ασφάλιστρα εντός της προβλεπομένης προθεσμίας. Η διάρκεια του συμβολαίου αναφέρεται στο ασφαλιστήριο και μετά το πέρας αυτής επέρχεται η λήξη του.

Απαιτείται η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση ασφάλισης και το έντυπο αναγκών πελάτη.

Το προϊόν προωθείται από εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη την Ελλάδα (Ασφαλιστικοί Πράκτορες, Μεσίτες, Bancassurance, Έδρα της εταιρείας)

Με την ασφάλιση Νομικής Προστασίας θωρακίζεται ο ασφαλισμένος απέναντι στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος για τη δικαστική προάσπιση των ατομικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων του.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία "Πρεσβευτής του Πελάτη", μέσω email στο ca@ergohellas.gr είτε συμπληρώνοντας την ξεχωριστή φόρμα παραπόνων στην ιστοσελίδα της ERGO.

Μπορείτε να επανέλθετε εγγράφως με αιτιολογημένη ένστασή σας προς την υπηρεσία μας "Πρεσβευτής του Πελάτη". Εναλλακτικά, μπορείτε να αποταθείτε σε Αρχές όπως (ενδεικτικά): Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή, Συνήγορος του Καταναλωτή, Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Καταρχάς θα ενημερωθείτε άμεσα από την ERGO για την παραλαβή του καθώς και για τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου ως προς τον χειρισμό του παραπόνου σας. Οριστική απάντηση θα έχετε το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Ο θεσμός του Πρεσβευτή του Πελάτη της ERGO, είναι υπηρεσία ανεξάρτητη από τις κύριες ασφαλιστικές δρατηριότητες με πρόσβαση όμως σε κάθε πληροφορία απαραίτητη για την επεξεργασία του παραπόνου. Απαρτίζεται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην επίλυση θεμάτων καταναλωτών και επιδιώκει την προστασία των συμφερόντων των πελατών σε συνολική διάσταση, πέρα από επιμέρους εταιρικούς χώρους.

Απευθύνοντας εγγράφως το ζήτημα που επιθυμείτε να εξετάσουμε, διασφαλίζετε το περιεχόμενο του αιτήματός σας, καθώς και την πληρότητα της απάντησης που θα λάβετε επ' αυτού.

Ναι, διότι είναι εντελώς απαραίτητη η ταυτοποίησή σας ως Ασφαλισμένου, Λήπτη της ασφάλισης ή Δικαιούχου ασφαλίσματος. Βέβαια υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, ισχύει η εκπροσώπηση μέσω πληρεξουσίου.

Μπορείτε να υποβάλετε παράπονο για το ασφαλιστήριό σας, για την αποζημίωσή σας ή και για την εξυπηρέτησή σας. Εφόσον διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα στο πλαίσιο της συνεργασίας σας με την ERGO ή δυσαρεστηθήκατε από τη διαχείριση του θέματός σας και δεν καταφέραμε να σας ικανοποιήσουμε με κάποιο ασφαλιστικό μας πρόγραμμα ή τις υπηρεσίες μας, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε προκειμένου να προσπαθήσουμε να επιλυθεί.

Χρειάζεται να το υποβάλετε εγγράφως συμπληρώνοντας τη φόρμα παραπόνων στην ιστοσελίδα της ERGO ή μέσω email στο ca@ergohellas.gr, με σύντομη περιγραφή του προβλήματος: καταγράψτε τι έχει συμβεί, πότε, με ποιους έχετε στο μεταξύ επικοινωνήσει για το ζήτημα. Εφόσον χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις θα σας καλέσουμε εμείς.

Χρειάζεται πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η αίτηση ασφάλισης, καθώς και το έντυπο αναγκών πελάτη.

Η πρόταση ασφάλισης ανανεώνεται αυτόματα από την εταιρεία και, εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητο ποσό ασφαλίστρων ή δεν έχουμε διαφορετική ειδοποίηση από εσάς, ανανεώνεται το ασφαλιστήριο για τη συμφωνηθείσα διάρκεια.

O σεισμός καλύπτεται εφόσον η οικοδομή είναι αντισεισμικής κατασκευής μετά το 1960 και δεν έχει υποστεί ζημιές από προηγούμενο σεισμό.

Είναι τα κινητά πράγµατα, όπως η επίπλωση και ο εν γένει κινητός εξοπλισµός της κατοικίας σας, καθώς επίσης και προσωπικά αντικείµενα, η κυριότητα των οποίων ανήκει σε εσάς ή σε οποιοδήποτε µέλος της οικογένειάς σας.

Με το συμβόλαιο περιουσίας μπορεί να ασφαλιστεί είτε το κτίριο, είτε το περιεχόμενο, ή και τα δύο μαζί.

Ναι, μπορούν να ασφαλιστούν και οι δύο κατοικίες. Διευκρινίζεται πως η ασφάλιση της εξοχικής κατοικίας παρέχεται σε πρόσωπα που διατηρούν ασφαλισμένη τη μόνιμη κατοικία τους στην εταιρεία μας, με ασφαλιστικό πρόγραμμα ίδιας ή εκτενέστερης κάλυψης αυτής του εξοχικού.

 • Μόνιμη Κατοικία: Είναι η κατοικία (μονοκατοικία ή διαμέρισμα) που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση του ασφαλισμένου ή του μισθωτή ως κύρια και δεν χρησιμοποιείται για αναψυχή ή μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα.
 • Εξοχική Κατοικία: Είναι η κατοικία που χρησιμοποιείται ως εξοχική, δηλαδή κατοικείται περιστασιακά, για λόγους αναψυχής ή ανάπαυσης.

Κατά την αίτηση ασφάλισης πρέπει να μας δηλωθεί η επωνυμία της Τράπεζας (ενυπόθηκος δανειστής), η οποία αναγράφεται στο ασφαλιστήριο, καθώς είναι δικαιούχος αποζημίωσης μέχρι την αποπληρωμή του δανείου σε περίπτωση ασφάλισης κτιρίου.

Εάν στο προς ασφάλιση περιεχόμενο συμπεριλαμβάνονται αντικείμενα ιδιαίτερης αξίας, τότε πρέπει συμπληρωματικά να μας ενημερώσετε με μια αναλυτική κατάσταση αυτών των αντικειμένων.

Οι βοηθητικοί χώροι μπορούν να ασφαλιστούν εφόσον περιγραφούν χωριστά στο ασφαλιστήριο με τις αντίστοιχες κατασκευαστικές αξίες τους, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στο συνολικά ασφαλιζόμενο κεφάλαιο του κτιρίου.

Να ενημερώσετε την αρμόδια Αστυνομική Αρχή και να δηλώσετε την κλοπή στην ERGO ή στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

Θα πρέπει να ενημερώσετε την αρμόδια Πυροσβεστική Αρχή και να δηλώσετε τη ζημία στην ERGO ή στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

Όλες οι προς ασφάλιση επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν άδεια λειτουργίας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας, όπου προβλέπεται απο το Νόμο και τις κείμενες Διατάξεις. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε και την κάλυψη της κλοπής, τότε ανάλογα με το είδος της επιχείρησης θα πρέπει να διαθέτετε και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως ρολά ασφαλείας ή/& σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με κέντρο λήψης σημάτων.

Καλύπτεται η ασφαλισμένη περιουσία σε κόστος αντικατάστασης με καινούργιο, δηλαδή το κόστος της εξ ολοκλήρου ανακατασκευής / ανοικοδόμησης ενός πανομοιότυπου και του αυτού είδους, χρήσης και κατασκευής Κτιρίου στο ίδιο οικόπεδο (για το κτίριο και τις βελτιώσεις) ή αντικατάστασης με καινούργια ιδίου ή πλέον παρεμφερούς τύπου ή προδιαγραφών (για το περιεχόμενο και τον πάγιο εξοπλισμό) . Για την ασφάλιση των εμπορευμάτων, η ασφαλισμένη αξία είναι η δαπάνη για την απόκτηση ή κατασκευή ομοίων, ίδιας ποιότητας και ποσότητας, νέων εμπορευμάτων.

Τα πρoγράμματα αφορούν αποκλειστικά στεγασμένους χώρους. Για τις υπαίθριες εγκαταστάσεις θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση με την Εταιρεία.

Ναι, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει και την αστική ευθύνη.

 • Μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας.
 • Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ασφαλισμένου με συνηθισμένα μέσα μεταφοράς, καθώς και κατά τη διάρκεια της παραμονής σας σε οποιαδήποτε χώρα, με την προϋπόθεση οτι δηλώθηκε στην αίτηση ασφάλισης, εξαιρουμένων των περιοχών εκείνων όπου δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας.

H ERGO προσφέρει το My Travel Simple Plus, σε ταξιδιώτες ηλικίας από 3 μέχρι 70 ετών. Αφορά ταξίδια επαγγελματικά, αναψυχής ή για σπουδές.

Εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το νόμο 2743/1999 η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σκαφών είναι υποχρεωτική και ισχύει για ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, μηχανοκίνητα και μη. Οι υποχρεωτικές καλύψεις σύμφωνα με τον Ν.2743/1999 καλύπτουν τις ακόλουθες περιπτώσεις:
 • Αστική Ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκάφους για θανάτους και τραυματισμούς τρίτων.
 • Αστική Ευθύνη του ασφαλισμένου για Υλικές Ζημιές σε Τρίτους (Σκάφη ή Λιμένες).
 • Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Σωματικές βλάβες, περιλαμβανομένης ηθικής βλάβης & ψυχικής οδύνης, υλικές ζημιές από θαλάσσια ατυχήματα, πρόκληση ρύπανσης θαλάσσιου περιβάλλοντος (αφορά μόνο την δαπάνη της θαλάσσιας περιοχής που ρυπάνθηκε). Η ERGO έχει επεκτείνει την κάλυψη της υποχρεωτικής Αστικής Ευθύνης προκειμένου να έχει ισχύ και κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού σε αναγνωρισμένους λιμένες ή μαρίνες.