06 Σεπτεμβρίου 2022


Διαγωνισμός Καινοτομίας της ERGO για το 2022


flow

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται τεχνολογικά με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς, η καινοτομία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που εξασφαλίζουν την κερδοφορία και τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Με το σύνθημα «ΤΟΛΜΩ_ΣΧΕΔΙ@ΖΩ_ΔΗΜ!ΟΥΡΓΩ» η ERGO, δημιούργησε το ενδο-εταιρικό πρόγραμμα «Διαγωνισμός Καινοτομίας ERGO», με στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα των εργαζομένων της.

Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα o Διαγωνισμός Καινοτομίας 2022 να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία.

Από τις 44 προτάσεις που κατατέθηκαν στην τελική φάση προκρίθηκαν 6,  βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως, η πρωτοτυπία, η δυνατότητα υλοποίησης, η επίδραση στην εταιρεία και ο βαθμός πληρότητας/ετοιμότητας. Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, συμμετείχαν  στο Innovation Bootcamp, με ενδιαφέρουσες ομιλίες, διαδραστικά workshops και συνεδρίες mentoring,  με στόχο να προετοιμαστούν κατάλληλα για την περαιτέρω ανάπτυξη και παρουσίαση των ιδεών τους.

Δύο προτάσεις αναδείχθηκαν ως οι Μεγάλοι Νικητές του φετινού διαγωνισμού:

1ος Νικητής η ομάδα του ERGO BuySafe

2ος Νικητής η ομάδα του Snap n Drive

Με την πολύτιμη συμβολή του Found.ation, την κορυφαία πλατφόρμα τεχνολογίας και καινοτομίας στην ΝΑ Ευρώπη, ο Διαγωνισμός Καινοτομίας έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν νέους τρόπους συνεργασίας και ανάπτυξης προτάσεων μέσω δημιουργικών διαδραστικών και πρωτοπόρων διαδικασιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO κ. Νίκος Αντιμησάρης συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία επιλογής των προτάσεων και παρέδωσε τα βραβεία στις δύο νικήτριες ομάδες. Παράλληλα, συνεχάρη  όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή και συμμετείχαν με ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα.

Ο κ. Αντιμησάρης δήλωσε σχετικά ότι  “Στην ERGO είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας και πιστεύουμε ότι η καινοτομία ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε το επιχειρηματικό πνεύμα, να παρέχουμε ευκαιρίες και μέσα ενδυνάμωσης για να δοκιμάζουμε νέες ιδέες και να αξιοποιούμε τα ταλέντα μας.”

ERGO Ελλάδας, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη

Τηλ. +30 210 3705381

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2021 η ERGO κατέγραψε πάνω από 19 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 17 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο www.ergo.com

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και περισσότερους από 1.000.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο www.ergohellas.gr

Αποποίηση ευθύνης Το περιεχόμενο του παρόντος Δελτίου συνιστά ενημερωτικό υλικό και ως εκ τούτου τα στοιχεία αυτού  παρατίθενται αποκλειστικά και μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να περιέχει δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες υποθέσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης των εταιρειών ERGO σχετικά με τα αποτελέσματα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την αποδοτικότητα των Εταιρειών μας, τα οποία μπορεί λόγω διαφόρων παραγόντων να διαφοροποιηθούν. Καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλαμβάνει η ERGO ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ή τα στελέχη και οι υπάλληλοί  της όσον αφορά στο περιεχόμενο του παρόντος. Κάθε πληροφορία που περιέχεται στο παρόν έγγραφο μπορεί να μεταβληθεί ή να ανανεωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.