02 Νοεμβρίου 2022


Η ERGO υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας


flow

Τη δέσμευσή της για την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στον εργασιακό κόσμο επισφράγισε η ERGO Ασφαλιστική με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας και τη συμμετοχή της σε αυτήν τη δράση ως μεγάλος χορηγός.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα στην οποία υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ERGO Ασφαλιστικής κ. Νίκου Αντιμησάρη και του προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, κ. Σταύρου Μηλιώνη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO σημείωσε ότι «ο σεβασμός της διαφορετικότητας ανήκει στις θεμελιώδεις αξίες που φέρει ο όμιλος της ERGO. Πιστεύουμε στη διαφορετικότητα και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που την ενθαρρύνει, γιατί ο μοναδικός συνδυασμός εμπειριών, διαφορετικών χαρακτηριστικών και τρόπου σκέψης του καθενός µμπορεί να φέρει νέες προοπτικές, να γεννήσει νέες ιδέες, να ωθήσει µε ταχύτητα στην καινοτομία και εν τέλει να συμβάλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξή μας.

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους εμάς στην ERGO Ασφαλιστική, καθώς  στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον υπογράφουμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και γινόμαστε ενεργό μέλος αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας».

«Η ERGO Ασφαλιστική, μέλος ενός από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στην  Ευρώπη, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, είναι επίσημο μέλος και μεγάλος χορηγός της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή της θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο των επιχειρήσεων που εργάζονται με συνέπεια και συνέχεια για την προάσπιση της διαφορετικότητας και την επίτευξη της αποτελεσματικής ένταξης στελεχών στα επιχειρησιακά περιβάλλοντα» δήλωσε ο κ. Σταύρος Μηλιώνης Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece.

Στην ERGO η προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης δεν αποτελεί απλώς μία πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά παράγοντα καινοτομίας και δημιουργικότητας και αυτό πραγματοποιείται μέσα από μία σειρά δράσεων και ενεργειών:

Στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν σε συνέδρια και δράσεις που προάγουν θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη συνεχή ενίσχυση της συμπεριληπτικής κουλτούρας εντός και εκτός του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

ERGO Ελλάδας, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη

Τηλ. +30 210 3705381

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2021 η ERGO κατέγραψε πάνω από 19 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 17 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο www.ergo.com

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και περισσότερους από 1.000.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο www.ergohellas.gr

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος Δελτίου συνιστά ενημερωτικό υλικό και ως εκ τούτου τα στοιχεία αυτού  παρατίθενται αποκλειστικά και μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να περιέχει δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες υποθέσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης των εταιρειών ERGO σχετικά με τα αποτελέσματα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την αποδοτικότητα των Εταιρειών μας, τα οποία μπορεί λόγω διαφόρων παραγόντων να διαφοροποιηθούν. Καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλαμβάνει η ERGO ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ή τα στελέχη και οι υπάλληλοί  της όσον αφορά στο περιεχόμενο του παρόντος. Κάθε πληροφορία που περιέχεται στο παρόν έγγραφο μπορεί να μεταβληθεί ή να ανανεωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.