03 Μαρτίου 2022


Ο Όμιλος ERGO ανακοίνωσε κέρδη 605 εκατ. ευρώ για το 2021


flow

Με σημαντικές επιτυχίες και άνοδο των αποτελεσμάτων, ξεπερνώντας τους στόχους που είχαν τεθεί, έκλεισε το οικονομικό έτος 2021 ο Όμιλος ERGO.

Αναλυτικότερα o όμιλος ERGO, που ανήκει στην Munich Re Group, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου,  ανακοίνωσε κέρδη για το 2021, 605 εκατ. ευρώ (517 εκατ. ευρώ το 2020), εκ των οποίων τα 137 εκατ. ευρώ ήταν το τέταρτο τρίμηνο 2021 (136 εκατ. ευρώ το δ΄τρίμηνο 2020).

Ο όμιλος ERGO κατάφερε να ξεπεράσει αισθητά τον στόχο κερδοφορίας των 500 εκατ. ευρώ, που είχε τεθεί για το 2021, ενώ παράλληλα πέτυχε και τον ετήσιο στόχο που ανακοινώθηκε ως μέρος του Στρατηγικού Προγράμματος ERGO — παρά τις επιβαρύνσεις από μεγάλες ζημίες.

Η ανάπτυξη του Ομίλου ήταν ουσιαστική, καθώς τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν και στα τρία τμήματα, με τον κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών Γερμανίας, να καταγράφει εξαιρετική ανάπτυξη ασφαλίστρων που ξεπέρασε αυτήν της αγοράς.

Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα σε όλους τους κλάδους αυξήθηκαν σημαντικά στα 19,166 δισ. ευρώ (18,448 δισ. ευρώ το 2020).

Τα εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 18,213 δισ. ευρώ (17,569 δισ. ευρώ το 2020).
Το τμήμα ασφαλίσεων κατά ζημιών της ERGO στη Γερμανία κατέγραψε κέρδη 234 εκατ. ευρώ (157 εκατ. ευρώ) – ενισχυμένο από το πολύ καλό τεχνικό αποτέλεσμα, ενώ η ERGO International κατέγραψε κέρδη 207 εκατ. ευρώ (230 εκατ. ευρώ).

Το τεχνικό αποτέλεσμα βελτιώθηκε και εδώ, καθώς η μείωση των κερδών σε ετήσια βάση, οφείλεται σε θετική, εφάπαξ επίδραση το 2020.

Επίσης, η ERGO Ζωής και Υγείας της Γερμανίας κατέγραψε κέρδη 164 εκατ. ευρώ (130 εκατ. ευρώ το 2020).

Το χαμηλότερο επενδυτικό αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα, αντισταθμίστηκε από τη βελτίωση του συναλλαγματικού αποτελέσματος και του τεχνικού αποτελέσματος, το οποίο οφείλεται στη βελτίωση στον κλάδο της υγείας και στην πολύ καλή εμπειρία αποζημίωσης στον κλάδο της ταξιδιωτικής ασφάλισης.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα της ERGO ανήλθε σε 822 εκατ. ευρώ (1,002 δισ. ευρώ το 2020), το οποίο επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το χαμηλότερο αποτέλεσμα στον τομέα των επενδύσεων, λόγω της αστάθειας στις κεφαλαιαγορές.

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της ERGO στη Γερμανία, ο δείκτης ζημιών-εξόδων (compined ratio) προς τα καθαρά ασφάλιστρα ήταν 92,4% (92,4% το 2020) – επιτυγχάνοντας έτσι το επίπεδο στόχο του 2021 [στόχος: 92%] παρά τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε η καταιγίδα Bernd.

Ο δείκτης ζημιών-εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα, της ERGO International ήταν επίσης σε πολύ καλό επίπεδο, στο 92,9% (92,7% το 2020) [στόχος: 93%], παρά τις μεγάλες απώλειες στην Αυστρία και τις χώρες της Βαλτικής.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CEO της ERGO Ασφαλιστικής, Νίκος Αντιμησάρης, επεσήμανε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δικαιολογούν βάσιμη αισιοδοξία.

«Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, η επιτάχυνση των άμεσων ξένων επενδύσεων και η έναρξη έργων στο πλαίσιο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα ο Όμιλος ERGO ανακοινώνει κερδοφόρα αποτελέσματα, σημειώνοντας ρεκόρ κερδών, παραγωγής και πωλήσεων.

Παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί λόγω της πανδημίας, θα ακολουθήσουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης επηρεάζοντας εξ αυτού ακριβώς του λόγου θετικά τον ασφαλιστικό κλάδο, με ριζικές αλλαγές.
Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάστηκε και υλοποιείται το στρατηγικό πρόγραμμα του Ομίλου «Ambition 2025», με το οποίο η ERGO Ασφαλιστική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρική της ERGO, Munich Re ανακοίνωσε συνολικά κέρδη 2,932 δισ. ευρώ  για  το οικονομικό έτος 2021, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κερδών των 2,8 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τα αποτελέσματα της Munich Re εδώ.

ERGO Ελλάδας, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη

Τηλ. +30 210 3705381

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζομένους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2020 η ERGO κατέγραψε πάνω από 18 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 16 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο www.ergo.com

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 244 εκατομμύρια ευρώ το 2020 και περισσότερους από 900.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο www.ergohellas.gr

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος Δελτίου συνιστά ενημερωτικό υλικό και ως εκ τούτου τα στοιχεία αυτού  παρατίθενται αποκλειστικά και μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να περιέχει δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες υποθέσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης των εταιρειών ERGO σχετικά με τα αποτελέσματα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την αποδοτικότητα των Εταιρειών μας, τα οποία μπορεί λόγω διαφόρων παραγόντων να διαφοροποιηθούν. Καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλαμβάνεται από την ERGO ή από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ή τα στελέχη και τους υπαλλήλους της όσον αφορά στο περιεχόμενο του παρόντος. Κάθε πληροφορία που περιέχεται στο παρόν έγγραφο μπορεί να μεταβληθεί ή να ανανεωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.