22 Σεπτεμβρίου 2022


Στρατηγική Συνεργασία ERGO και MAPFRE ASISTENCIA


flow

H ERGO Ασφαλιστική και η MAPFRE ASISTENCIA ενώνουν δυνάμεις με στόχο να αναβαθμίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τις υπηρεσίες βοήθειας που παρέχουν στην Ελληνική αγορά.

ERGO και MAPFRE ASISTENCIA εγκαινιάζουν σήμερα τη στρατηγική τους συνεργασία για να προσφέρουν ολοκληρωμένες προτάσεις υπηρεσιών στους εταίρους τους μέσω της  Eurosos Assistance. Η MAPFRE ASISTENCIA παραμένει μέτοχος στην Eurosos Assistance, η οποία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται αυτόνομα με την ίδια άρτια καταρτισμένη και έμπειρη διοικητική ομάδα. Κύριος στόχος της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών αποτελεί η απλοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων λειτουργιών, η επέκταση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, ώστε να παρέχουν βέλτιστη εμπειρία στον τελικό πελάτη.

Ο CEO της ERGO, κ. Νίκος Αντιμησάρης δήλωσε σχετικά: “H επένδυση σε παροχή υπηρεσιών βοήθειας με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Eurosos Assistance αποτελεί ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή για την ERGO, καθώς πηγάζει μέσα από την πάγια δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας εξυπηρέτησης στους ασφαλισμένους και στους συνεργάτες μας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας με την ομάδα της MAPFRE και η αξιοποίηση της υψηλής τεχνογνωσίας και εμπειρίας της σε θέματα παροχής υπηρεσιών βοήθειας θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων και δεσμεύσεων μας.”

Από την πλευρά της, η κ. Leire Jiménez Ayesa, CEO της MAPFRE ASISTENCIA ανέφερε: “Στη MAPFRE ASISTENCIA, η διαρκής προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο των εταίρων μας αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε μας δραστηριότητα και στρατηγική επιλογή μας. Η μακροχρόνια συνεργασία μας με την ERGO Ασφαλιστική, μια αξιόπιστη ασφαλιστική δύναμη που πρωταγωνιστεί στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποσκοπεί στη μεταφορά εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και είναι για εμάς μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της φιλοσοφίας και της αποστολής μας, αλλά και της ευρύτερης και μακρόπνοης συνεργασίας του Ομίλου της MAPFRE με τον Όμιλο της Munich Re.”

H MAPFRE ASISTENCIA, ως μέλος του Ομίλου MAPFRE, είναι μια πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία με παρουσία στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά από το 1994 μέσω του υποκαταστήματός της και της θυγατρικής της, Eurosos Assistance, Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Βοήθειας και Πληροφοριών.

Η ERGO Ασφαλιστική, με παρουσία 30 και πλέον ετών στην Ελληνική αγορά, είναι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη με κύριο μέτοχο τη Munich Re, έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων.

ERGO Ελλάδας, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη

Τηλ. +30 210 3705381

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2021 η ERGO κατέγραψε πάνω από 19 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 17 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο www.ergo.com

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και περισσότερους από 1.000.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο www.ergohellas.gr

Αποποίηση ευθύνης Το περιεχόμενο του παρόντος Δελτίου συνιστά ενημερωτικό υλικό και ως εκ τούτου τα στοιχεία αυτού  παρατίθενται αποκλειστικά και μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να περιέχει δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες υποθέσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης των εταιρειών ERGO σχετικά με τα αποτελέσματα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την αποδοτικότητα των Εταιρειών μας, τα οποία μπορεί λόγω διαφόρων παραγόντων να διαφοροποιηθούν. Καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλαμβάνει η ERGO ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ή τα στελέχη και οι υπάλληλοί  της όσον αφορά στο περιεχόμενο του παρόντος. Κάθε πληροφορία που περιέχεται στο παρόν έγγραφο μπορεί να μεταβληθεί ή να ανανεωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.