29 Ιουνίου 2023


«Ένα έργο για το αύριο» – Περιβάλλον και βιωσιμότητα στο επίκεντρο της ERGO Ασφαλιστικής


flow

Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ERGO Ασφαλιστικής «Ένα έργο για το αύριο» συνεχίζεται με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές. Πριν από λίγες μέρες, δεκάδες εθελοντές της ERGO, κυρίως εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη των οικογενειών τους με μικρά παιδιά, σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό We4all, πήραν μέρος στον καθαρισμό δασικής περιοχής εντός του οικισμού της Αργιθέας.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την συγκομιδή των απορριμμάτων από το δάσος καθώς όπως έχει αποδειχθεί επιδεινώνουν το φαινόμενο των πυρκαγιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η εξειδικευμένη ομάδα του We4all ενημέρωσε για την επείγουσα ανάγκη συλλογής απορριμμάτων και εύφλεκτων υλικών από τα  δάση για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης με βασικές οδηγίες σε περίπτωση που βρεθούν εν μέσω πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO κ. Νίκος Αντιμησάρης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τους νέους, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για τη βελτίωση του κόσμου μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντιμησάρης «στην ERGO, η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών και των πρακτικών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι σε υπεύθυνες δράσεις  για τη δημιουργία ενός βιώσιμου αύριο. Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε όλες τις πτυχές των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων αποτελεί δέσμευσή μας, καθώς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί μία μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενθάρρυνση των εργαζομένων μας να συμμετέχουν ενεργά σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Όλοι μαζί και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι και τα παιδιά μας έχουμε τη δύναμη να φέρουμε  πραγματική αλλαγή στην κοινωνία στο σύνολό της».

Η ERGO Ασφαλιστική υποστηρίζει το We4all και τις αξιέπαινες προσπάθειές του, ως Guardian μέλος της «Περιβαλλοντικής Συμμαχίας» που έχει ιδρύσει, προσφέροντας και φέτος 1.000 δενδρύλλια σε εθελοντικές δράσεις δενδροφυτεύσεων ανά την Ελλάδα. Αυτή η επιλογή αναδεικνύει τη δέσμευση της ERGO  για την προστασία  του περιβάλλοντος και ενισχύει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει  να δρα με κοινωνική υπευθυνότητα υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας σε ζωτικούς σκοπούς για την κοινωνία μας.   

ERGO Ελλάδας, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη

Τηλ. +30 210 3705381

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2022 η ERGO κατέγραψε 20 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 15 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο www.ergo.com

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 255 εκατομμύρια ευρώ το 2022 και περισσότερους από 1.000.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο www.ergohellas.gr

Αποποίηση ευθύνης Το περιεχόμενο του παρόντος Δελτίου συνιστά ενημερωτικό υλικό και ως εκ τούτου τα στοιχεία αυτού  παρατίθενται αποκλειστικά και μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να περιέχει δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες υποθέσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης των εταιρειών ERGO σχετικά με τα αποτελέσματα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την αποδοτικότητα των Εταιρειών μας, τα οποία μπορεί λόγω διαφόρων παραγόντων να διαφοροποιηθούν. Καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλαμβάνει η ERGO ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ή τα στελέχη και οι υπάλληλοί  της όσον αφορά στο περιεχόμενο του παρόντος. Κάθε πληροφορία που περιέχεται στο παρόν έγγραφο μπορεί να μεταβληθεί ή να ανανεωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.