21 Νοεμβρίου 2023


Η ERGO Ασφαλιστική στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού –  Μεγάλος Χορηγός του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας


flow

Ο 40ός Μαραθώνιος Αθηνών, ένας από τους πιο διάσημους αγώνες δρόμου στον κόσμο, ένωσε και φέτος δρομείς από όλον τον πλανήτη σε μια γιορτή αθλητικής ψυχαγωγίας, σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Η ERGO Ασφαλιστική, διαχρονικός υποστηρικτής του ΣΕΓΑΣ από το 2011, στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός και τον φετινό επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ, με περισσότερους από 70.000 δρομείς να συμμετέχουν σε όλες τις αποστάσεις και τους αγώνες που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου 11 και το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023.

Σε αυτήν την ημέρα γιορτής, χαράς και αθλητισμού η παρουσία της ERGO Ασφαλιστικής ήταν έντονη και καταλυτική, ασφαλίζοντας όλους τους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον κίνδυνο του ατυχήματος και της αστικής ευθύνης.

Κατά μήκος της διαδρομής όλων των αγώνων η ERGO υποστήριξε τους δρομείς με τις ομάδες των Επίσημων Εμψυχωτών της. Στην αρχή της διαδρομής επί της οδού Πανεπιστημίου, οι ήχοι από το δυνατό dj set μαζί και με τα εμψυχωτικά μηνύματα της ομάδας έδιναν τον απαραίτητο ρυθμό, ενώ επί της Λ. Βασ. Σοφίας ομάδα τυμπανιστών έδινε στους δρομείς περαιτέρω ώθηση για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, μέχρι τον τερματισμό.

Μαζική ήταν και η παρουσία της μεγαλύτερης ERGO Running Team, που έδωσε το δυναμικό «παρών» με πάνω από 680 μέλη καθώς και τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, κ. Νίκου Αντιμησάρη.

Όπως και το 2022 και φέτος η ERGO Ασφαλιστική «αγκαλιάζοντας» τους στόχους βιωσιμότητας του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες στο περίπτερό της να δουν τη συμμετοχή τους να γίνεται Έργο με τη δράση «Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε συμμετοχή».

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο της εταιρείας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν το δικό τους δέντρο σε ένα touch pad. Οι ζωγραφιές αυτές σχημάτιζαν ένα digital μωσαϊκό δέντρο, το οποίο μεγάλωνε συνεχώς. Επίσης, παιδιά που επισκέφθηκαν το περίπτερο συναρμολογούσαν παζλ με το ίδιο εικαστικό με το digital δέντρο. Τέλος, οι δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα στο digital δέντρο, δίνοντας το μικρό τους όνομα, τα χιλιόμετρα που έτρεξαν και τον χρόνο που χρειάστηκαν. Συνολικά, η ERGO Ασφαλιστική με τη βοήθεια όλων των επισκεπτών στο περίπτερό της συγκέντρωσε 2.014 δέντρα για δενδροφύτευση. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δώσε ζωή σε ό,τι μας δίνει ζωή» της ERGO Ασφαλιστικής, το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος.

Η κα. Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν είτε τρέχοντας είτε εμψυχώνοντας τους δρομείς. Παράλληλα σημείωσε πως «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα μοναδικό γεγονός, μέρος  της αθλητικής αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, που κάθε χρόνο εμπνέει εκατομμύρια δρομείς από όλο τον πλανήτη. Είναι μία σημαντική μέρα καθώς γιορτάζουμε τα 40 χρόνια της διοργάνωσης. Αυτός ο αγώνας αντιπροσωπεύει την αντοχή, την αφοσίωση και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς στην ERGO, να υποστηρίζουμε ως Μεγάλος Χορηγός τη σημαντική αυτή γιορτή της χώρας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Ημιμαραθώνιο του 2024».

ERGO Ελλάδας, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη

Τηλ. +30 210 3705381

Σχετικά με τον Ασφαλιστικό Όμιλο ERGO

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2022 η ERGO κατέγραψε 20 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 15 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Περισσότερα στο https://www.ergo.com/

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 255 εκατομμύρια ευρώ το 2022 και περισσότερους από 1.000.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο https://www.ergohellas.gr/

Αποποίηση ευθύνης Το περιεχόμενο του παρόντος Δελτίου συνιστά ενημερωτικό υλικό και ως εκ τούτου τα στοιχεία αυτού  παρατίθενται αποκλειστικά και μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να περιέχει δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες υποθέσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης των εταιρειών ERGO σχετικά με τα αποτελέσματα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την αποδοτικότητα των Εταιρειών μας, τα οποία μπορεί λόγω διαφόρων παραγόντων να διαφοροποιηθούν. Καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλαμβάνει η ERGO ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ή τα στελέχη και οι υπάλληλοί  της όσον αφορά στο περιεχόμενο του παρόντος. Κάθε πληροφορία που περιέχεται στο παρόν έγγραφο μπορεί να μεταβληθεί ή να ανανεωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.